Medicul, generalul şi veteranul de război Victor Năstase a adus tristeţe pe sute de chipuri ieşene. Aceasta a murit ieri, 10 decembrie 2020, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

A fost internat duminică, 6 decembrie 2020, la unitatea medicală ieşeana, fiind luat cu ambulanța de la domiciliu. Generalul avea vârsta de 94 de ani.

Veteranul de război Victor Năstase a fost avansat în grad! Ceremonie fastuoasă

În urmă cu mai bine de un an au fost momente pline de emoţie la Centrul Militar din Iaşi. Veteranul de război prof. univ. dr. emerit Victor  Năstase a fost înaintat în grad în dată de 27 septembrie 2019. Ceremonia a fost cu atât mai specială cu cât veteranul de război a ajuns la o vârstă venerabila, anume 93 de ani la acea vreme. La ceremonie au fost prezente oficialităţi locale, militari, dar şi rude şi apropiaţi ai generalului de brigadă profesor emerit al Universităţii de Medicinã şi Farmacie, Victor Năstase.

Veteranul de război general doctor farmacist Victor Năstase, profesor emerit al Universităţii de Medicinã şi Farmacie (UMF) Grigore T. Popa Iaşi, originar din comună Dodeşti, judeţul Vaslui, va fi aniversat cu ocazia primirii gradului de general de brigadă (retragere). Universitar şi medicul Năstase a fost aproape două decenii decanul Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF Iaşi. Născut în comună Dodeşti, în anul 1926, ultimul an al liceului fiind făcut la Bârlad, la Colegiul Codreanu.

S-a remarcat în Al Doilea Război Mondial, unde a luptat la premilitar, iar apoi la facultate, unde a ajuns să fie decan. Victor Năstase este mândru şi onorat de uniforma sa de general de brigadă. În această săptămână, Cotidianul Bună Ziua Iaşi a avut onoarea de al avea invitat în studioul BZI LIVE pe reputatul farmacist. Victor Năstase a povestit la BZI LIVE despre momentele marcante din viaţa domniei sale, dar şi momentele mai puţin fericite.