Păducelul (Crataegus monogyna) este un arbust spinos din familia trandafirilor, cu flori albe spre roz, care au un miros plăcut parfumat, frunzele sunt sub formă de lobi, grupate în buchețele alături de flori. Fructele sunt mici, roșii, cu un miros specific și gust amărui.

Remedii naturale pentru inimă sănătoasă cu păducel

Frunzele, florile, ramurile și fructele Păducelului sunt folosite pentru prepararea ceaiurilor, infuziilor, capsulelor, tincturi, acestea fiind bogate în amine aromatice precum uleiuri volatile, acizi triterpenici, acizi ursolici, acizi crategici, acizi tatrici, lavonoid, tiramina, antociani, pectine, fitosteroli, antioxidanți precum flavonoizi și procianidine oligomerice, tanini, glucoză, colină, fructoză, vitamina C, vitamina B1, acizi grași și săruri minerale.

Păducelul este cunoscut încă de pe vremea daco-romanilor în domeniul medicinal sub numele de „planta inimii” sau remediul natural al inimii deoarece este utilizat în tratamentele de prevenție și tratare a problemelor cardiovasculare, precum și tratarea emotivității excesive.

Cura cu păducel este indicată în cazurile de hipertensiune arterială, nevroze cardiace, insomnii, oboseală, iritabilitate, angină pectorală, insuficiență cardiacă, palpitații, hipercolesterolemie, hemoroizi și varice, anxietate, tulburări de menopauză.

Remediile pe bază de păducel ajută la:

1 Îmbunătățirea circulației sângelui, fortificarea vaselor de sânge și sprijinirea oxigenării creierului– păducelul are rol și detoxifiant și fortifiant, fapt ce ajută la buna oxigenare a organelor principale, în special al creierului.

2 Reducerea riscurilor de apariție a afecțiunilor cardiovasculare fiind un sprijin în echilibrarea funcțiilor cardiace și reglarea tensiunii.

3 Reglarea nivelului de colesterol și trigliceridele din sânge datorită efectului de fluidizare și detoxifiere a sângelui. Acest lucru ajută la prevenirea problemelor cardiovasculare generate de nivelul crescut de grăsimi nefolositoare și toxice în sânge și sprijină arderea normală a lipidelor din organism, eliminându-le pe cele toxice.

4 Calmarea stărilor de nervozitate, anxietate, depresie și stres

5 Este un remediu adjuvant în estomparea varicelor, celulitei și hemoroizilor. Păducelul fiind un bun reglator al circulației sângelui și un fortifiant al vaselor de sânge poate fii folosit cu succes în reducerea varicelor, hemoroizilor, tulburărilor de circulație periferică, iar efectul detoxifiant ajută în curele de slăbire și de reducere a celulitei.

Studiile au demonstrat faptul că păducelul este un fortifiant eficient în problemele de astenie cardiacă și remediul cel mai bun în combaterea arterosclerozei, ajutând totodată la ameliorarea tulburărilor cardiace, încetinirea evoluției Alzheimer-ului și având efect tonic cardiac, hipotensiv, vasodilatator, bronhodilatator, oxigenare, astringent, diuretic.

Vă dorim sănătate și spor în toate.