Declaratia uluitoare din partea medicului timisorean, Virgil Musta:

”Persoanele care nu cred in COVID ar trebui sa nu se vaccineze”

”Decizia de vaccinare este o decizie individuala. Nimeni nu este obligat sa se vaccineze. Si ceea ce este important, este ca oamenii sa cunoasca adevarul despre vaccin, sa aiba incredere in specialisti si sa evalueze singuri beneficiile si riscurile.

Daca ei considera ca beneficiile sunt in favoarea vaccinarii, eu recomand sa se vaccineze. Nu este un act in care cineva este obligat sa faca vaccinul si eu cred ca nimeni nu cauta sa convinga oamenii sa se vaccineze daca nu este necesar.

Ceea ce am vrut sa spun ca acesta este un act de decizie persoanla, si datoria noastra, a specialistilor, este sa prezentam oamenilor situatia corect, ca sa poata lua o decizie in interesul lor”, a declarat  Virgil Musta la Antena 3.

”Daca facem un raport beneficii – efecte adverse, balanta este net in favoarea beneficiilor. Dar, intr-adevar, persoanele care au avut soc anafilactic in antecedente, la administrarea diferitelor substante, este bine sa consulte un alergolog, pentru ca acolo exista riscul sa aiba aceasta reactie in timpul vaccinarii.