0 0
Read Time1 Minute, 15 Second

Executivul european a infiintat de asemenea ”un grup de experti de inalt nivel” care va trebui sa formuleze pistele pentru ”a lupta impotriva difuzarii de stiri false”, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Protejeaza-te de CoronaVirus cu igenizante, masti si manusi. Vezi Aici

Problema informatiilor ce vizeaza sa insele publicul, precum si rolul retelelor sociale in difuzarea lor fac obiectul unor dezbateri aprinse, in special in cadrul unor anchete ale autoritatilor americane referitoare la o posibila ingerinta rusa in campania prezidentiala din 2016, care a dus victoria lui Donald Trump.

”Trebuie sa le dam concetatenilor nostri mijloacele de a identifica stirile false, de a putea crede in ceea ce ei citesc online si de a gestiona informatiile pe care le primesc”, a pledat prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Potrivit Comisiei, difuzarea unor astfel de materiale reprezinta ”o problema din ce in ce mai acuta pentru functionarea democratiilor noastre, deoarece ea deformeaza perceptia noastra despre realitate”.

Consultarea publica lansata luni, deschisa pana la jumatatea lunii februarie pe site-ul Comisiei Europene, se adreseaza ”cetatenilor, platformelor de social media, organismelor de presa, cercetatorilor si autoritatilor publice”.

Protejeaza-te de CoronaVirus cu igenizante, masti si manusi. Vezi Aici

Opiniile stranse, precum si lucrarile grupurilor de experti vor trebui sa ajute executivul european sa identifice ”mijloace eficiente de a gasi informatii sigure si verificate, si de a se adapta la provocarile puse de era informatica”.

Comisia va tine cont de ele pentru a elabora ”o strategie a UE” impotriva fenomenului ”stirilor false”.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %