Se pare ca mintea umana nu este capabila sa nu gandeasca… cel putin la nivelul subconstientului. Mintea noastra este intotdeauna plina de ganduri, indiferent daca vrem sau nu. Acestea ne influenteaza fiecare actiune.

In perioada copilariei gandurile par sa fie pur pozitive. Dar pe masura ce trec anii, ne imbibam mintea cu tot felul de indoieli, temeri si ganduri auto-depreciabile.

Imaginati-va cat de mult ne limitam fiecare aspect al vietii daca dam curs gandurilor negative. Nu o sa aplicam niciodata la jobul pe care ni l-am dorit dintotdeauna, pentru ca gandurile noastre ne fac sa ne indoim de abilitatile noastre.

Nu vom risca niciodata sa renuntam la slujba noastra pentru a ne implica mai mult in viata si intr-o activitate a visurilor noastre pentru ca nu putem trece peste o bariera mentala care insista ca suntem prea slabi, prea putin importanti si prea prosti.

Nu vom reusi sa scapam niciodata de acele kg care ne pun la risc sanatatea, deoarece credem ca nu suntem capabili sa ne impingem limitele. Si nu vom putea niciodata sa vedem pe deplin potentialul nostru intrinsec, pentru ca pur si simplu nu indraznim sa punem la indoiala vocile din mintea noastra.

Dar, gata! E suficient! E timpul sa oprim aceste convingeri limitative si sa ne dorim sanatate, dragoste, entuziasm de la viata, de la munca si de la noi insine.

Deci, iata cum poti gandi pozitiv.

Nu e greu. E nevoi doar de exercitiu. Uite cum puteti incepe.

1. Invatati sa inlocuiti fiecare gand negativ cu unul pozitiv. De fiecare data cand un gand negativ incolteste in minte, inlocuiti-l cu ceva pozitiv. Este ca si cum ai incerca sa rescrii o fraza care iti displage.

2. Priveste partea pozitiva din fiecare situatie, chiar si atunci cand esti inconjurat de negativitate pura. E mai greu de realizat acest lucru, dar nu este imposibil. Poti sa gasesti partea pozitiva in orice daca te agati de ceva pozitiv din viata ta – familia ta, prietenii, credinta, natura etc.

3. Cel putin o data pe zi, opreste-te pentru un moment si gandeste-te la 5 lucruri pentru care este recunoscator. Acest lucru este benefic pentru starea ta de spirit si iti ofera o perspectiva asupra a ceea ce este important in viata ta.

4. Schimba ilustratiile mentale care iti intra in minte. Modul in care percepeti propria persoana si ceea ce se afla in jurul dumneavoastra, face o diferenta imensa pentru gandire.