Stiti zicala: „cine se trezeste de dimineata, departe ajunge”?

Stiinta a sustinut si acest fapt. Micile studii clinice demonstreaza ca trezitul devreme dimineata este benefic in ceea ce priveste starea de spirit si energia mai buna si, la randul sau, o performanta mai buna.

Beneficiile trezitului devreme:

1.Ajuta la mentinerea unui mic dejun bun

Multi oameni trebuie sa sara peste micul dejun, deoarece se trezesc prea tarziu. Un mic dejun sanatos este cel mai bun mod de a incepe o zi. Fructele intregi, shake-urile de fructe, pulberile de proteine si cerealele pot oferi toate substantele nutritive esentiale si energie pentru o zi productiva.

2. Cresterea productivitatii

Diminetile timpurii ajuta oamenii sa faca lucrurile mai eficient fara nici un fel de interferenta. Mai mult decat atat, deoarece corpul este bine odihnit si energizat, o persoana se afla la nivelul sau de performanta de varf in primele ore si este obligata sa realizeze mai mult intr-un timp mai scurt.

3. Face bine sanatatii dvs. mintale

Trezitul in primele ore ale zilei ii ajuta pe oameni sa faca lucrurile fara agitatie, ceea ce poate reduce stresul mental.

Diferite studii au aratat ca persoanele care se trezesc devreme au tendinta de a avea o stare optimista si de a avea o stare de sanatate mintala mai buna in comparatie cu persoanele care s-au dat jos din pat foarte tarziu. Persoanele care se trezesc tarziu sunt mai susceptibile de a suferi de depresie si boli psihologice.

4. Imbunatateste calitatea somnului

Calitatea mai buna a somnului este unul din avantajele minunate de a va trezi devreme. Persoanele matinale tind sa aiba o rutina de dormit mai buna, datorita faptului ca se culca mai devreme intr-un efort de a se trezi devreme dimineata. Rutina de somn poate imbunatati considerabil calitatea somnului.