Saptamana Sfanta este o perioada care este considerata o reflectie in credintele crestine. Aceasta nu este nici mai mult, nici mai putin decat comemorarea anuala a Patimilor, Moartea si Invierea lui Isus din Nazaret.

In timp ce pentru multi Saptamana Sfanta este doar o perioada de odihna, pentru multi credinciosi crestini din intreaga lume, intelesul este altul, total diferit. Nu este vorba despre nimic mai putin decat comemorarea anuala a Patimilor, Moartea si Invierea lui Isus din Nazaret. Prin urmare, pentru aceia care pretind devotamentul fata de Hristos, fara indoiala va fi o perioada de reflectie. Nimic mai bine sa alegeti niste mesaje care sa va exprime toate gandurile si sentimentele in acest moment special.

Ce sarbatorim in Saptamana Sfanta

Atat pentru cei care nu sunt credinciosi, cat si pentru cei care fac acest lucru, in tarile in care religia crestina este religia oficiala, este, de asemenea, un moment de recreere, deoarece este considerata o sarbatoare si nu mergem la munca sau la scoala. Obiceiul de a ne bucura de ouale de Paste si de familie este, de asemenea, foarte popular. Dar ce sarbatorim cu adevarat la aceasta data?

Data de Pasti este cea mai importanta sarbatoare a Bisericii crestine, deoarece comemoreaza Rastignirea, Moartea si Invierea lui Isus Hristos. Este sarbatorita in duminica dupa prima luna plina a echinoctiului de primavara, motiv pentru care in fiecare an se incadreaza in date diferite. Aceasta festivitate incepe cu o duminica inainte, cu Duminica Floriilor, unde se sarbatoreste sosirea lui Iisus in Ierusalim. Apoi sunt 6 zile sfinte, de luni pana sambata. In fiecare zi, diferite evenimente prezente in Scripturi sunt comemorate, pana in duminica Pastelui.

Timp de reflectie si de rascumparare a valorilor

Indiferent de convingerile religioase, Saptamana Sfanta are o conotatie spirituala care invita la reflectie, la salvarea unor valori precum solidaritatea, intelegerea, empatia, respectul, caritatea si dragostea.