Proprietățile de lux, mașinile, motocicletele, cântecele: moștenirea lui Johnny Hallyday, ai cărui copii Laura și David cer înghețarea în așteptarea rezolvării litigiului privind moștenirea rockerului împotriva Laeticia Hallyday, ar reprezenta zeci de milioane euro.

Pe partea imobiliară, vedeta care a murit în decembrie la vârsta de 74 de ani a fost proprietarul a două case luxoase de 500 m2 cu piscine în Los Angeles și pe insula Sf. Barthelemy, din Indiile de Vest, unde este înmormântat. Două vile au estimat fiecare între 10 și 15 milioane de euro, potrivit mai multor mass-media.

În Franța, proprietatea Marnes-la-Coquette (Hauts-de-Seine), o vilă opulentă, înconjurată de un parc, în care a murit Johnny Hallyday, a făcut obiectul unei donații pentru ultimii locuitori în care sunt câteva ani în favoarea soției sale, în cadrul unei companii imobiliare administrate din 2014, potrivit Le Figaro, Laeticia Hallyday și bunica sa paternă, Elyette Boudou.

Dacă cântăreața a locuit acolo pentru fiecare sejur în Franța, casa este totuși scoasă la vânzare de câțiva ani în jur de 15 milioane de euro. Timp de câțiva ani, Johnny Hallyday a deținut și o cabană în foarte selecta stațiune elvețiană Gstaad care a fost vândută în 2015, potrivit unei surse apropiate familiei Hallyday. Prețul afișat a fost de 10 milioane de euro. Mașini laterale, Johnny Hallyday se deplasa în Franța la bordul unui Bentley Continental în valoare de aproximativ 350.000 de euro. Acest iubitor de mașini mari deținea alte vehicule și motociclete în Los Angeles. 3.000 – 4.000 de înregistrări Moștenirea muzicală a cântăreței, el, include mai mult de o mie de melodii comercializate în principal în Franța și în unele țări de limbă franceză.

Pentru marea majoritate, inclusiv cele mai mari hituri ale sale, Johnny Hallyday a primit dreptul la spectacol. Pentru cele o sută de titluri pe care le-a scris, el a strâns redevențe și drepturi de compozitor, care în general câștigă mult mai mult decât drepturile interpreților. Dar drepturile sale se aplică tuturor versiunilor fiecărui titlu (de exemplu, care apar în diferite vieți). Acest lucru reprezintă între 3.000 și 4.000 de înregistrări, a declarat pentru AFP Adami, societatea care colectează drepturile artiștilor și artiștilor interpreți. Fiecare lucrare este protejată pentru o perioadă de 70 de ani de la comercializare, drepturi care vor fi plătite moștenitorilor desemnați. Dacă primul său tub din 1960, „Souvenir Souvenir”, va intra în domeniul public în 2030, drepturile asupra melodiilor din albumul său postum, dacă va apărea în acest an, vor rămâne până în 2088. Aceste drepturi de interpretare pot genera în medie între 1 și 2 milioane de euro pe an, potrivit unui fost colaborator citat la Le Parisien. Trei companii responsabile de gestionarea drepturilor sale și a imaginii artistului său – Artiști și Promovare, Pimiento Music și Mamour – sunt gestionate de Elyette Boudou. Cunoscut public, Johnny Hallyday, a avut întotdeauna un stil de viață scump. În anii 90, a primit mai multe împrumuturi din 7 cifre de la compania sa de discuri, care s-a angajat în drepturile sale de artiști și de la rambursare. În februarie 2017, Pimiento Music a primit ordin să plătească biroului fiscal 139.000 de euro. Angajat în 2011, ajustarea impozitului a fost de 9 milioane de euro, potrivit Le Canard Enchaine, sumă contestată formal de avocatul cântăreței. Apelul era încă în curs de dispariție.